mandag 9. februar 2009

600 kroner for en god historie

Ok, naa er vi i Shanghai. Vi har funnet et super koselig sted aa bo, med masse folk og masse stemning, til 55 kr natta, saa vi er veldig fornoeyde! I gaar var det siste dagen i den kinesiske nyttaarsfeiringa, og dette aaret er foroevrig oksens aar. Iallefall ble det feiret med brask og bram, masse boder og leker utenfor, og masse fyrverkeri. Vi fikk proeve spillene, og Marte ble tvunget til aa spise noe som lignet paa et oeye/en testikkel, til alles store fornoeyelse! Siden gikk vi ned til Peoples Square, sentrum av Shanghai. Her kom vi i snakk med flere kinesere som ville proeve engelsken sin, blant annet tre studenter; Francis, Suzy og Linda. De var veldig hyggelige, og ville ha oss med til et tea house for aa feire nyttaar. Marte var veldig gira, og fikk overtalt Jostein. Vi kom frem, ble vist inn i et lite rom, og fikk en opplaering i forskjellig te. Vi fikk smake og laere om hva teen hjalp for og i det hele tatt. Alt var veldig hyggelig, helt til vi skulle betale. Da ville de plutselig at vi skulle betale hele regninga, som var paa svimlende 1700 kroner! Vi fikk overtalt dem til aa dele, og etter aa ha utvekslet mailer og betalt 300 kroner hver, gikk vi hver til vaart. Vi stusset lenge paa prisen, og var ganske irritert over at vi for lengst hadde sprengt dagsbudsjettet, men tenkte ikke mer over det foer vi kom til hostellet. Der var det nemlig et par som hadde sett oss, og som hadde faat samme tilbud tre ganger. De var livredde for at vi var blitt rana og dopa ned, og var veldig letta for aa se oss igjen! De fortalte at det var en maate aa svindle turister paa, og at det var mange som proevde seg paa det. Vi ble jo litt skremt, men matte egentlig bare le av det hele. Det var jo ikke snakk om mange pengene, og vi fikk iallefall en goey historie aa fortelle:)

Sa konklusjon: hvis du er i kina, og plutselig maa betale 300 kr for litt te, som til vanlig koster ca 5, da har du blitt lurt.

Vi kommer tilbake med mer!

9 kommentarer:

  1. Det må være en sabla god te:P

    SvarSlett
  2. hehe.. bra historie ;) verd de 300 syns jeg ;)

    SvarSlett
  3. Francys, suzie og Linda hadde jeg gledelig spandert 300 spenn på;)


    jessjess! Gøy å følge med på bloggen deres!

    Husk: DEt er Valentines Day til lørdag... Da må dere pleie kjærligheten ekstra godt!

    Hiv og hoi;)

    Fra Andreas altså

    SvarSlett
  4. hehe, dt er typisk;) Det er så gøy å lse på bloggen deres!!! Det ser ut som dere koser dere masse:D Og jeg må bare si det ærlig at jeg har tenker ofte på dere når jeg sitter på forelesning, at dere er sykt heldige som er ute og reiser!!;) Jeg gleder meg til dere kommer med flere oppdateringer! Kjempegøy å lese, og kjempegøy med bilder!!:) dere er sjønne!:)<33
    klem fra Eline

    SvarSlett
  5. Så mange fine blirder dere har lagt ut! Det ser ut som dere har det sykt bra! Vi ble også lurt av to studenter når vi var i Shanghai, vi måtte bare kjøpe et bilde før vi slapp ut igjen da...:P Håper dere har det helt supert! Glad i dere begge<3<3
    Veldig fine jakker forresten!

    SvarSlett
  6. Godt å høre at dere fremdeles er godtroende nordmenn på tur. I dag er det så sykt deilig vær i Oslo, fantastisk sol, klart og kaldt.

    Kan dere kjøpe noe te med hjem til oss? :)

    SvarSlett
  7. Ps. Av alle postene så langt lukter Marte lang vei. Jeg bare nevner det ;)

    SvarSlett
  8. Åååå, jeg er supermisunnelig på dere! Skulle så gjerne hatt en tur til på tre måneder i Asia! Dere må kose dere glugg!

    Sees i mai:)

    Ikke bli med folk hjem for å spille kort heller...Hvertfall ikke i Singapore..

    SvarSlett